Prima pagină / Serviciile Noastre / Indoire Abkant

 

indoire-abkantAbkant este o mașină unealtă din industria confectiilor metalice specializată în îndoirea foilor de tablă. Utilajul dispune optiuni, fapt care permit realizarea rapida si precisa a pieselor pe lungimi de pana la 4m.

Abkanturile pot fi actionate manual, hidraulic sau servoelectric. După traversa care este mobilă, pot fi cu falca mobilă jos sau cu traversă superioară mobilă (la abkanturile moderne). Controlul unghiului poate fi făcut cu limitatori sau prin CNC (comandă numerică).

Presele abkant CNC se diferențiază după numărul de axe comandate CNC. În general axele se codifica astfel : Y1-Y2: cursele celor doi cilindri ce acționează traversa mobilă (și care definesc unghiul obținut) ; X: cursa cutitului ce definește cota de îndoit ; Z1-Z2 : mișcările cutitelor în lungul liniei de îndoit ; R: coborârea-ridicarea sistemului de susținere a cutitelor si limitatorilor.

După tehnologia de îndoire pot fi cu îndoire pe fundul matriței sau în aer. Abkanturile CNC lucrează de regulă pe principiul „îndoire în aer” pentru că pot controla foarte precis coborârea cutitului în prismă.

Inginerii nostri pun la dispozitia dumneavoastra experienta acumulata in domeniu sustinuta de performantele utilajului pentru a realiza in timp util piese indoite cu grad sporit de complexitate.