Prima pagină / Serviciile Noastre / Placare fatade cu bond si HPL

 

Placare cu Bond

natural-bond-placi-aluminiu-compozitPlacarea fatadelor ventilate se poate realiza cu casete din aluminiu compozit de tip bond sau bond in forma de foaie completa, sistem de placare care este preferat la placarea fatade lor ca urmare a multiplelor avantaje pe care le ofera si anume :

 • confera fatadelor o estetica futurista si este usor de intretinut;
 • procedeul de fabricatie este rapid, cu instrumente clasice, ceea ce determina costuri reduse;
 • greutate redusa dar cu o rigiditate extrema, ceea ce ii confera rezistenta sporita la factorii de mediu (umiditate, temperaturi foarte ridicate sau foarte joase, poluare din cele mai diverse forme), precum si rezistenta la foc;
 • prelucrarea este foarte usoara, materialul putand fi debitat si indoit pentru a obtine diverse forme si dimensiuni, rezistenta omologata la foc conform cerintelor actuale;
 • nu se impregneaza cu impuritati ceea ce il face sa isi pastreze in timp culoarea si aspectul nou;
 • sunt reciclabile.

Bondul se gaseste intr-o larga paleta de culori si constad intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3, 4 sau 6 mm, in functie de necesitatile specifice. Produsul finit – caseta – se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond. Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Casetele sunt rigide, iar efectul de sandwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea lor.
Bond-ul se preteaza diverselor constructii , precum: mall-uri, banci, cladiri de birouri, hoteluri, cladiri industriale, supermarket-uri, statii de benzina si in general oricaror constructii.

Placare cu HPL

HPL_Pl1HPL-ul este foarte des folosit pentru placarea peretilor, datorita rezistentei acestuia la uzura, la umezeala si la grafitti.
HPL-ul (High Pressure Laminate) este un compus format pe baza de hartie si rasini fenolice. Mai multe foi de hartie kraf, trecute printr-o baie de rasini fenolic,e sunt puse una peste alta iar la final, peste toate se aplica o foaie finala care da decorul. Toate acestea sunt puse intr-o presa speciala unde stau timp de aproximativ 1 ora la 150gr C.  Rezultatul il reprezinta foi de material foarte rezistent in dimensiuni diferite si cu grosimi intre 0,5 si 25mm. Foaia finala care ofera decorul reproduce culori, modele sau desene personalizate.

Exista si placi de HPL care im loc de foaia finala folosesc metale precum aluminiu, cupru, staniu, platina, aur, inox, sau altele care au chiar tesaturi sau roci. O alternativa o reprezinta foile utilizate la décor care au insertii de cristale, mica, aluminiu, si alte pulberi.
Foaia de decor poate fi acoperita optional cu un film de protectie, care ii da rezistenta sporita (la utilizare in aplicatii orizontale, la actiunea razelor solare, la actiunea factorilor chimici, etc.)
Folile de HPL pot avea mai multe dimensiuni, fiecare dintre ele avand o alta utilitate, astfel:

 • 2150 x 950mm – pentru producatorii de usi
 • 2440 x 1220mm – pentru placarile de pereti
 • 2800×1300 / 3050*1300mm – pentru producatorii de mobilier, pentru fatade ventilate
 • 3600 x 1400mm – pentru producatorii de blaturi de bucatarie
 • 3050×1540 / 3660x1540mm – pentru industrie, transporturi si compartimenatri de grupuri sanitare